Naast het printen van urnen met een 3D printer, gaat men in China nog een stapje verder.  Een begrafenisondernemer start daar met reconstructies van lichamen met behulp van 3D geprinte lichaamsdelen.

Men kan elk lichaamsdeel aan de hand van foto’s en krachtige software volledig namaken.  De foto brengt de vorm van het lichaam voor overlijden zo goed mogelijk in kaart.  Daarna maakt men een scan van het verminkte lichaamsdeel van de overledene.  De krachtige software en 3D printer gaat daarna een vorm printen dat past op het beschadigde lichaamsdeel.  Zo wordt het lichaam weer beter toonbaar.

Wanneer iemand zwaar verminkt is aan het gelaat door bijvoorbeeld een ongeval, kan deze 3D printer ervoor zorgen dat het gelaat weer helemaal wordt zoals voor het overlijden.  Het is een aanzienlijke verbetering van de huidige technieken die begrafenisondernemers vandaag gebruiken.

3D-geprinte-lichaamsdelen-reconstructie-2

Wat men niet kan namaken zijn haren.  Maar het is toch al een grote vooruitgang in de technologie die gebruikt  wordt wanneer de dood intreedt.  Dit zorgt er tevens voor dat nabestaanden afscheid kunnen nemen bij zwaar verminkte lichamen.  Want in China zijn er vaker zware ongevallen, waarbij lichamen in slechte staat verkeren.

Wie deze techniek wil laten toepassen op de overledene moet wel diep in de buidel tasten.  Het kan tot 1.500 dollar kosten om deze techniek te laten toepassen.  De overheid in China wil de industrie rond 3D printen een boost geven en één van deze nieuwe technieken zal worden toegepast in de uitvaartwereld.

Afwachten of deze techniek zijn weg zal vinden naar de Europese uitvaartmarkt om het ook hier toe te kunnen passen.

Afbeeldingen: http://www.thepaper.cn/

Deel dit!

Plaats een reactie