Nieuws

Geen uitbreiding aula op de begraafplaats van Lier

De stad Lier heeft besloten de uitbreidingsplannen voor de aula van Afscheidscentrum Kloosterheide niet uit te voeren. De stad was van plan 50 extra zitplaatsen toe te voegen en de uitvaartondernemers meer ruimte te geven zodat ze vlotter en efficiënter kunnen werken.

Schepen Rik Pets verklaarde dat “dat ons doel was omdat er veel vraag was naar die uitbreiding”. Helaas is door hogere prijzen van bouwmaterialen het prijskaartje opgeblazen van bijna 200.000 euro naar 500.000 euro – een bedrag dat door de stad niet haalbaar wordt geacht.

Daarom werd besloten om in plaats van uit te breiden, restauratiewerkzaamheden uit te voeren in Afscheidscentrum Kloosterheide. Zo werden er twee preekstoelen geplaatst en schermen buiten die de bezoekers droog en uit de wind houden tijdens plechtigheden op het strooiveld of de begraafplaats.

Dit project kostte tot nu toe 15.578 euro, voornamelijk voor het werk van het architectenbureau, maar Pets verzekerde dat “de plannen behouden blijven”, mochten de prijzen in de toekomst dalen.

Deze situatie doet zich voor in veel steden in Europa waar de renovatie- en uitbreidingsplannen eveneens zijn opgeschort als gevolg van de hogere kosten voor bouwmaterialen en arbeid. Steden hebben ook moeten kijken naar andere alternatieven, zoals het leasen of huren van bestaande ruimtes of gebouwen – hoewel dit niet altijd haalbaar is, afhankelijk van de locatie en de groottevereisten.

De stad Lier is in dit opzicht niet anders; zij blijft echter vastbesloten om uit te breiden als de prijzen later redelijker worden. Tot dan zijn er restauratiewerken aan de gang in Afscheidscentrum Kloosterheide en andere gebieden in Lier zelf die met soortgelijke problemen te kampen hebben inzake budgettaire beperkingen omdat de bouwkosten sneller stijgen dan voorspeld.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws