90-procent-crematies-antwerpenOm wachttijden na de plechtigheid in kerk of aula te omzeilen, worden steeds meer overledenen voor de plechtigheid gecremeerd.  In Antwerpen tot zelfs 90%.  De plechtigheid gebeurt dan met urne in de kerk of aula.  Meteen na de dienst kan men naar de begraafplaats vertrekken en daarna naar de koffietafel.

Families willen urne ipv grafkist

Een manier van werken, maar ook een bewuste keuze van steeds meer families in het Antwerpse.  Hoe je het ook draait of keert, meer mensen zien plechtigheden met urne en vinden het “aangenamer” dan met een grafkist vooraan.  Uiteindelijk is het de begrafenisondernemer die alle mogelijkheden op tafel legt, de familie kiest en kiest vaker voor crematie voor de plechtigheid.

De kaap van 60.000 crematies wordt overschreden dit jaar

Deze week verscheen een artikel over dit onderwerp in de GVA.  In de eerste negen maanden van dit jaar werden er al 44.623 crematies geregistreerd.  Een record.  Crematie is nog meer aan het opkomen. In 2012 was er moment dat er meer crematies dan begravingen werden geregistreerd.  Men schat dat men op het eind van dit jaar, in de 17 Belgische crematoria, de kaap van 60.000 crematies zal overschrijden. Nog nooit zijn er zoveel crematies gebeurd in ons land.

 

Deel dit!

Plaats een reactie