CrematoriaNieuws

Aantal dierencrematies blijft toenemen

dierencrematorium_gewoonNaast het toenemen van de crematie voor de mens, zit crematie voor dieren ook steeds meer ‘in de lift’.  Bij het cremeren van een huisdier hoort waardigheid, waardigheid van het gezin die het dier laat cremeren.  De dierencrematoria in ons land zien steeds meer klanten die hun huisdier willen laten cremeren.

Investeringen in nieuwe infrastructuur tot nieuwe crematieovens. Het zijn beelden die men ziet binnen de wereld van de dierencrematoria.  Dit toont aan dat de dierencrematies belangrijker worden.  De mogelijkheid om de as thuis te kunnen bewaren in een mooie urne, kan troost bieden voor de nabestaanden van het dier.

Het spreekt voor zich dat de markt van de urnen zich ook toespitst op de markt van de dierencrematies.  Een ruim assortiment aan urnen in verschillende materialen tot asjuwelen met een afdruk van de poot.  De producten worden steeds persoonlijker.  Wat enkel ten goede kan zijn van de baasjes.

Een dierencrematie heeft zijn prijs.  Vaak is dit een basisprijs met daarboven een prijs per kg.  Het kan ook zijn dat dieren gezamenlijk gecremeerd worden, maar veelal is dit individueel, zodat de baasjes van het dier, de as kunnen bewaren in een urne of asjuweeltje.  Alle soorten dieren worden gecremeerd, een hond of kat, tot zelfs hele kleine dieren.  In Europa bestaan zelfs crematoria voor paarden, deze oven en urnen is vanzelfsprekend enorm groot.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria