Crematorium KortrijkHet actiecomité Samen Sterk geeft de juridische strijd tegen het crematorium op Hoog Kortrijk na jaren procederen de strijd niet op.  Dat bleek vanochtend voor het hof van beroep in Gent waar het met een milieustakingsvordering de exploitatie wil stopzetten. Het actiecomité blijft erop hameren dat een crematorium in woonuitbreidingsgebied waar op vandaag trouwens nieuwe verkavelingen bijkomen niet kan.

10 jaar bezig

De raad van state vernietigde eerder al milieu- en bouwvergunningen omdat het in woonuitbreidingsgebied ligt, maar de overheid leverde telkens nieuwe vergunningen af die het actiecomité ook nog steeds aanvecht. Intussen is het actiecomité al bijna tien jaar aan het procederen.

De intercommunale Psilon, goed voor 22 gemeentes, die het crematorium uitbaat diende zelf ook klacht in tegen drie buurtbewoners, maar haalde bakzeil. De rechter oordeelde dat het recht op vrije meningsuiting primeert. En Psilon dagvaardt ook Kortrijk en het Vlaams Gewest die destijds de vergunningen afleverden. Zo wil het zich financieel indekken als het ooit toch de crematies moet stoppen.

bron: http://www.focus-wtv.be/

Deel dit!

Plaats een reactie