Actiegroepen blijven strijden tegen de komst van het crematorium op de Siesegemkouter in Aalst.  Normaal zou de verhuis van een bedrijf in bouwmaterialen doorgaan, maar die is nu stopgezet door de actiegroepen.  De verhuis van het bedrijf is nodig, anders kan het crematorium er niet gebouwd worden.  De Raad voor Vergunningsbetwistingen legde de grondwerken voor de verhuis stil na protest van actiegroepen.

De procedureslag strooit weer roet in het eten. ‘De actiegroepen denken dat ze de komst van een crematorium kunnen blokkeren door de verhuis van ons bedrijf tegen te werken’, zegt Stephane Van Damme van Schelfhout. ‘Niets is minder waar. Het crematorium zal er toch komen, maar ons voortbestaan is wel bedreigd. En dat terwijl we perfect in regel aan het bouwen zijn in industriegebied.’

Welke van de partijen definitief gelijk krijgt, moet nog blijken. De Raad van Vergunningsbetwistingen heeft de stedenbouwkundige vergunning van Schelfhout namelijk geschorst, maar niet vernietigd.  Dit is de zoveelste procedureslag tegen de komst van een crematorium.  Het crematorium van Aalst is al jarenlang gepland, maar net zoals bij het crematorium van Kortrijk blijven actiegroepen gekant tegen een nieuw crematorium op die bepaalde locatie.

Het zijn de actiegroepen Red de Erpe-Mere en Siesegemkouter en leefmilieuorganisatie Raldes vzw die zich verzetten tegen de komst van het crematorium, omdat ze willen dat de Siesegemkouter groen blijft. Ook de gemeente Erpe-Mere tekende tegen alle vergunningen beroep aan, uit vrees dat de extra industrie grote mobiliteitsproblemen teweeg zal brengen op haar grondgebied.

bron: nieuwsblad.be & eigen redactie

Deel dit!

Plaats een reactie