kartonnen-kist-crematoriumEen Amerikaans crematorium weigert een crematie te laten plaatsvinden van een 90 jarige vrouw die vorige week kwam te overlijden.  Reden hiervoor is de kist.  De nicht van de overledene koos geen houten kist voor de crematie, dus bestelde ze een “groene uitvaartkist” omdat deze van karton gemaakt is en ze daarom minder schade toebrengt aan het milieu.  Zo dacht de nicht van de overledene.

Echter wil het crematorium de crematie van het lichaam met de kartonnen kist niet laten plaatsvinden.  Het verbranden van een kartonnen kist gebeurt geheel anders dan een houten kist.  Daarenboven verstoren de asdeeltjes van de kartonnen kist, het filtersysteem van crematieoven.  Filters van crematieovens kosten handenvol geld.

Niet alle crematoria in Europa aanvaarden kartonnen kisten.  Omwille van hetzelfde probleem.  Het verstoort het systeem van de gehele oven en filtersysteem.  Ondertussen zal de 90 jarige vrouw gecremeerd worden in een andere “groene uitvaatkist” die vervaardigd werd uit andere materialen.

Deel dit!

Plaats een reactie