Overal ter wereld, ziet men dezelfde nieuwsberichten.  Protest tegen komende crematoria.  Zowel in België, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittanië als Amerika zie je berichten van grote buurtprotesten tegen de komst van crematoria.  De vraag is, wat is de hoofdreden dat men geen crematorium in de buurt wil?

Heeft het met het milieu te maken of is het de angst voor de dood?  Vandaag kan bewezen worden dat crematoria zeker niet zoveel vervuilen dan de gemiddelde schouw van de burger.  Hoe meer de burger zal kiezen voor crematie, hoe langer en hoe meer crematoria nodig zullen zijn.

De technologie staat niet stil.  Zo ook niet bij de producenten van de crematieovens.  Deze bezorgen crematoria de allernieuwste filters die de uitstoot van schadelijke stoffen proberen te verminderen tot een absoluut minimum. Zal de toekomst verandering brengen?  Zal de crematie verdrongen worden door het resomeren?

Het resomeren, een onderwerp waar vandaag nog weinig nieuws over te vinden is.  Of het echt zover zal komen dat de vlam vervangen wordt door warmte en biologisch afbreekbare vloeistoffen om tot as te komen, zal de toekomst uitmaken.

In de Benelux is er voorlopig nog geen resomator in gebruik genomen.  België laat het nog niet toe.  In Nederland was er sprake dat Yarden mee aan de kar zou trekken, maar daar is tot vandaag nog niets concreets over beslist.

Deel dit!

Plaats een reactie