De gemeente Wetteren gaat volledig digitaal als het gaat om de begraafplaatsen.  Daarnaast is er ook een volledig nieuwe app gelanceerd.  Deze app is ontwikkeld voor de begrafenisondernemers in de omgeving.

Daarmee heeft Wetteren een primeur te pakken, want geen enkel andere gemeente deed het voor hen.  Bedoeling is dat er een betere service gegeven wordt.  Niet alleen aan de begrafenisondernemers, maar daarmee ook de inwoners van Wetteren.   Online de begrafenisplechtigheid vastleggen.

“Dit kan voortaan online en 24 op 24, zeven dagen op zeven”, zegt schepen Leentje Grillaert (CD&V). “Een hele stap vooruit, omdat het vroeger op late uren of tijdens het weekend vaak moeilijk was om elkaar te bereiken.” De tool wordt aangeboden via mijn.wetteren.be.

Een tweede nieuwigheid is een online kaart van de Wetterse begraafplaatsen. Die is te raadplegen via geowetteren.be

“In 2013 begonnen we met het in kaart brengen van de 6.000 graven op vijf begraafplaatsen: centrum, Kapellekouter, Kwatrecht, Voorde en Westrem”, zegt Filip Arents van het Geografisc Informatie Systeem (GIS).

“Alle graven werden met een GNNS-toestel ingemeten en er werd een foto gemaakt. Die schat aan info wordt al gebruikt door de gemeentediensten, maar wordt nu ook online aan het ruime publiek aangeboden. Momenteel zijn de gegevens van 8.185 overledenen raadpleegbaar. We willen de info op deze app maandelijks proberen bij te werken. Via deze tool kan je op basis van familienaam, geboorte- of overlijdensdatum de exacte locatie van een graf opzoeken. Naast de geografische gegevens, kan je ook een foto van het graf bekijken en gegevens van de overledene checken.”

Citaten: nieuwsblad.be – verder eigen redactie

Deel dit!

Plaats een reactie