CrematoriaNieuws

In april start het crematorium van Oostende met crematies

util.be

In april start het crematorium van Oostende met crematies

Het nieuwe crematorium van Oostende dat gelegen is nabij Zandvoorde, zal vanaf maart 2021 technisch opgestart worden. Dit wil zeggen dat er crematies gepland zullen worden als proefperiode, wat gebruikelijk is bij het opstarten van een crematorium. In april verwacht men dat het volledige crematorium operationeel zal zijn. Met plechtigheden voor het publiek. Wanneer het weer toegelaten zal zijn, na de covid-periode, zullen er ook koffietafels georganiseerd kunnen worden.

Twee ovens, plaats voor een derde

De capaciteit van het nieuwe crematorium omvat 2.700 crematies per jaar. Tussen Oostende en Zandvoorde, in een parkzone, net naast het stadsrandbos ligt het nieuwe crematorium van Oostende. Een sober en sereen gebouw waar de technische installaties onttrokken zijn aan de zichtbaarheid. Op dit crematorium is lang gewacht. Momenteel zijn er twee crematie-ovens, maar er is plaats voor een derde. Straks vinden hier zo’n twaalf crematies plaats per dag.

Twee aula’s

Er zijn twee grote ceremoniezalen. Eén van 250 zitplaatsen, en een kleinere voor 150 mensen. In het najaar wordt ook de omgeving rond het crematorium aangepakt. Er komen bomen en rustplaatsen, een strooiweide en ook een natuurbegraafplaats voor urnes zoals de Vlaamse wetgeving het voorziet.

U kan eventueel de reportage van Focus TV bekijken via deze link:
https://www.focus-wtv.be/nieuws/vanaf-april-crematies-crematorium-oostende

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in:Crematoria