As tot kralenAs tot kralen, dat is wat men nu als trend ziet in Zuid-Korea.  Hoewel crematie niet als standaard lijkbezorging aanzien wordt in Zuid-Korea, moedigt de overheid de keuze tot crematie wel aan.  Zoals in vele Aziatische landen, omwille van plaatsgebrek.  Plaats om vele kisten te begraven in grootsteden is er niet meer.

De overheid wil crematie aanmoedigen

Daarom wil de overheid crematie aanmoedigen bij de bevolking.  Zo komen er ook nieuwe concepten op de markt.  Hoewel dit concept in Europa wel langer bestaat, is dit voor de Zuid-Koreaanse bevolking een nieuw concept.

De as wordt heel fijn gemalen tot een poeder.  Dit poeder warmt men op tot een zeer hoge temperatuur.  Door de hoge temperatuur kristalliseert het poeder tot mooie kralen.  Het proces kost een € 1.000 in Zuid-Korea.

Kralen thuis of in columbarium bewaren

Men kan de kralen thuis bewaren of ook laten bijzetten in een columbarium.  De keuze om de as tot kralen te laten omvormen komt door het feit dat as zou “rotten”, zo schrijft men in de Koreaanse krant.  Zowel diep gelovigen als niet-gelovigen hebben dit proces al laten toepassen op as van hun dierbaren.  Met geloof wordt het proces niet geassocieerd.

bron: channelnewsasia.com – foto: ©AFP

Deel dit!

Plaats een reactie