Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, vecht de beslissing van de Vlaamse belastingadministratie over de belasting op de schenking van een levensverzekering aan bij de Raad van State. Dat heeft Assuralia vrijdag bekendgemaakt.

Sinds 1 maart moet wie dankzij een schenking een levensverzekering krijgt volgens de Vlaamse fiscus successierechten betalen bij overlijden van de schenker, ook al werden bij de schenking schenkingsrechten betaald. “Een dubbele belasting”, oordeelt Assuralia, dat daarom naar de Raad van State trekt.

Assuralia is niet mals voor de Vlaamse fiscus. “Deze beslissing van de Vlaamse belastingadministratie is onaanvaardbaar. Zij is juridisch incorrect, gaat in tegen alle fiscale beginselen en is bovendien discriminerend voor Vlaamse inwoners.”

De beroepsvereniging wijst er op dat de belastingadministratie ingaat tegen het eigen Vlaams fiscaal wetboek en de federale fiscus. Die laatste stelt dat indien schenkingsrechten zijn betaald, er geen successierechten verschuldigd zijn. De beslissing is dan ook discriminerend tegenover Vlaamse inwoners. Wie in het Brussels of Waals gewest woont, moet immers maar één keer belastingen betalen.

bron:  http://www.beursduivel.be

Deel dit!

Plaats een reactie