Nieuws

Aula en funerarium Mechelen: duurdere tarieven?

stad-onderzoekt-privatisering-aula-en-funerarium-id4968417-620x400

©Patrick Hattori

Onlangs schreef Gva over de mogelijke privatisering van het funerarium en aula te Mechelen.  Nu wordt er €100 voor vier ligdagen per overledene gerekend.  Bij privatisering zouden deze tarieven enkel maar stijgen.  Dat zegt sp.a Mechelen.

Bij hervorming van het bestuur rond de aula en funerarium van de stad Mechelen, kwam privatisering op tafel te liggen.  Nu is er de vraag van een ex-schepen van de stad, om de tarieven zeker voor vijf jaar vast te leggen.  Eender welk bedrijf dat de aula en funerarium in handen zou krijgen, moet zich dan aan de afgesproken tarieven houden.

Wanneer tarieven voor het gebruik van de aula en funerarium duurder worden door privatisering, kunnen de armsten van de stad geen uitvaartkost aan.  Op dit ogenblik vraagt men €150 voor het gebruik van de aula.   “Als de concessie jaarlijks meer dan 100.000 euro kost, zullen de prijzen sowieso stijgen”, meent Karel Geys.

De gemeenteraad zal beslissen over deze discussie, wat zijn de voor- en nadelen voor de begrafenisondernemers?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

1 Reactie

  1. Privatisering betekent dat de privé ondernemer zelf een funerarium mag oprichten en dan zouden de tarieven wel eens lager kunnen uitvallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws