australische uitvaartondernemerAustralische uitvaartondernemers verwachten een slecht omzetjaar.  Het slechtste omzetjaar in de laatste 25 jaar.  Ze geven de ‘warme’ winter de schuld voor de daling in het aantal overlijdens.  De warmste winter ooit in Syndey, bracht weinig overlijdens met zich mee.  “Het gaat om het laagste aantal overlijdens ooit in de geschiedenis van het bedrijf InvoCare” vertelt de directeur Andrew Smith.

InvoCare is een grote onafhankelijke uitvaartonderneming met meerdere crematoria, uitvaartcentra en begraafplaatsen.  Typische griepaanvallen en verkoudheden zijn er deze winter niet geweest.  Daarom is er een flinke daling in het aantal overlijdens dit jaar.  Winter is meestal de drukste periode voor het bedrijf.  Nu is er stilte.

Cijfers zijn er niet echt, toch spreekt men van een daling tussen 10% tot 15% minder overlijdens. Sydney noteerde de warmste winter ooit met een gemiddelde temperatuur van 19,5 graden celcius.  Wetenschappers voorspellen dat er in de toekomst minder overlijdens zullen plaatsvinden door winterkoude maar eerder door warmte  in de zomer.

Foto: Marco D. G.
Deel dit!

Plaats een reactie