Hier en daar gaan er binnen de uitvaartsector stemmen op, om ’s avonds na 18 uur uitvaarten te organiseren.  De vraag is of de consument daarop zit te wachten?  Wat met het leven van de begrafenisondernemer, die al continue van wacht is en op die manier de klok rond uitvaarten moet uitvoeren.

Wat is de meerwaarde voor een avonduitvaart?  Dat mensen na hun werk kunnen komen?  Personen die een uitvaart absoluut willen bijwonen overdag, bewegen hemel en aarde om erbij te kunnen zijn.  Of die personen effectief hun avond daarvoor willen opgeven, is nog maar de vraag.

Daarnaast zijn er nog de kosten die avonduitvaarten met zich meebrengen.  Personeel dat langer moet werken, tijdens de avonduren.  Ook de begraafplaats is een groot vraagteken.  Wanneer gaat men met de kist of urne het laatste afscheid nemen op de begraafplaats?  Tijdens de donkere herfst- en winterdagen zal dat heel moeilijk worden.

Zullen avonduitvaarten ooit standaard worden?  Daarvoor is het afwachten, of de consument hiervoor klaar is en het ook effectief zal willen.

 

Deel dit!

Plaats een reactie