Wanneer geeft u uw begrafenisfactuur aan de nabestaanden?

De begrafenisfactuur.  Hoe gevoelig het ook mag liggen, ze is er en ze moet voldaan worden.  Nabestaanden kregen bij begrafenisondernemer X nog voor de uitvaart begon, de factuur overhandigd.  Net voor de uitvaart werd hen een enveloppe toegestopt waarin de factuur zat.  Als nabestaanden kan dat wel kwetsend overkomen.  Hun dierbare overledene is nog niet eens begraven en de kost van de gehele uitvaart werd hen overhandigd.

Een goeie vraag kan zijn: wanneer overhandig je de begrafenisfactuur het best?  Te snel lijkt niet goed, te lang wachten ook niet.  Er zullen heus wel nabestaanden zijn die er geen probleem van maken, maar zij die er wel gemengde gevoelens bij hebben, bestaan zeker ook.  Overhandig je de factuur voor of na de uitvaart zelf?  Of verstuur je ze per post, een aantal dagen of weken later?  Uiteindelijk kan men zich de vraag stellen, hoe ga je ermee om en wanneer kwets je geen nabestaanden.

De begrafenis werd bij jou, als begrafenisondernemer, in vertrouwen gegeven.  Zo ook de overledene.  Nabestaanden weten goed welke begrafenisondernemer ze willen en waarom.  Anderen dan weer niet en hebben er geen ervaring mee.  Vroeg of laat krijgt iedereen zo goed als zeker een begrafenisfactuur overhandigd.  De vraag is wanneer krijg je hem?

Deel dit!

1 reactie

  1. Moulart en Herregodts on

    Inderdaad, het is moeilijk te weten wanneer je best je factuur overhandigd.
    Wij proberen de factuur steeds persoonlijk af te geven en doen dat ten vroegste een week na de begrafenis. De nabestaanden hebben dan hun gewone levensritme en -gewoonten opgenomen.

Plaats een reactie