Vorige week werd de overname van Uitvaartverzorging Walter Janssens bekendgemaakt. Rik Cornelis uit Boom wordt de nieuwe zaakvoerder, want Walter Janssens zet een stap opzij en neemt manege Mami in Aartselaar over.

Toen Walter Janssens (43) ruim 22 jaar geleden een begrafenisonderneming in Reet opstartte, was hij de jongste begrafenisonderne­mer van het land. Nu geeft hij de dagelijkse leiding van zijn zaak over aan Rik Cornelis (30). De sector ver­laten doet hij niet, omdat hij naar eigen zeggen nog te veel liefde heeft voor het beroep.

“Het is een speciale sector”, zegt Janssens. “Je komt bij men­sen in een van de zwaarste periodes van hun le­ven. En ook al probeer je te midden van al dat verdriet een neutrale positie in te nemen, toch draag je de emoties telkens een beetje mee. Ik heb dit beroep altijd graag gedaan, maar als uit­laatklep trok ik met mijn vriendin Vicky bijna elke dag naar de manege. Daar is mijn liefde voor de paardensport gegroeid.”

“Rik neemt de dagelijkse leiding over en wordt dus mijn baas”, zegt Walter Janssens. “Ik heb dan meer tijd om onder de mensen te komen en weer zelf de ceremoniën te verzorgen. Ik blijf ondertussen lesgeven bij Syntra.

Het is ide­aal om deze taken te combineren met mijn werk op de manege, waar we al zijn gestart met de vernieuwing van de cafetaria. De stallen wor­den nog gerenoveerd en de bijhorende woning wordt onder handen genomen. In september beginnen we met een paardrijschool en elke vrijdagavond organiseren we een western­avond.”

bron: gva – nieuwsblad

Deel dit!

Plaats een reactie