Begrafenisondernemer Van den Bogaert heeft nieuw rouwcentrum: “We moesten sowieso op zoek naar ander mortuarium”

Begrafenisondernemer Van den Bogaert & Joras uit Lier heeft recent een nieuw rouwcentrum geopend.  Voordien werkte het bedrijf nog samen met het mortuarium van het ziekenhuis in Lier.  Daar komt nu verandering in.  Want het nieuwe rouwcentrum is in gebruik genomen aan de Antwerpsesteenweg 264a te Lier. “Vroeger waren onze activiteiten gespreid over enkele sites, maar nu is alles meer gecentraliseerd”, zeggen vader Hans en zoon Thomas Van den Bogaert in Het Laatste Nieuws.

Een familiebedrijf sinds 1955

Begrafenissen Van den Bogaert & Joras is een familiebedrijf dat in 1955 werd gesticht door Jos Van den Bogaert, vader van huidig zaakvoerder Hans. Recent stapte de firma een andere wereld binnen, want in de zomer verhuisde men naar een nagelnieuw rouwcentrum.

“Tot voor kort waren we op een paar verschillende sites actief”, leggen Hans en Thomas Van den Bogaert uit. “Een eigen mortuarium hadden we niet. Daarvoor werkten we samen met het Lierse Heilig-Hartziekenhuis. Verder hadden we een magazijn aan de Antwerpsesteenweg en een eigen drukkerij voor rouwbrieven in de Mallekotstraat. Nu werden al die diensten samen gebracht in een nieuwbouw, op de site waar ons magazijn was. Enkel op de Lispersteenweg houden we nog een aparte winkel over. Vanzelfsprekend betekent dit veel minder heen-en-weer gerij. Voor ons is dat natuurlijk veel handiger.”

De aanzet kwam van het bestuur van het ziekenhuis te Lier, die het mortuarium wilde afbouwen.

“De directe aanzet voor de bouwwerken werd twee jaar geleden gegeven door de directie van het Heilig-Hartziekenhuis”, gaan vader en zoon Van den Bogaert verder. “Toen kregen we de melding dat men in het ziekenhuis de mortuariumfunctie wou afbouwen. Voor ons werd het dus hoog tijd om een alternatief te zoeken. Daarop besloten we in één keer de zaken grondig aan te pakken. Zo komt het dat we nu in een multifunctionele nieuwbouw zitten.” vertelt de begrafenisondernemer verder.

Het nieuwe complex omvat twee groetkamers, een ruim kantoor en een technisch lokaal.  Veel lichtinval was belangrijk voor de begrafenisondernemer die bewust niet investeerde in een aula.  De aula van de stad Lier is niet te overtreffen en heeft alles wat nodig is bij een afscheid.  Daarenboven ligt de aula vlakbij de begraafplaats.

We wensen de familie veel succes met de nieuwe uitbreiding.

Bekijk meer van het nieuwe rouwcentrum op http://www.begrafenissenvandenbogaert.be/rouwcentrum.html

bron: hln.be en www.begrafenissenvandenbogaert.be

Deel dit!

Plaats een reactie