CrematoriaNieuwsWetgeving

Begrafenisondernemers die cremeren in Nederland: aanpassing artikel 8

Begrafenisondernemers die cremeren in Nederland: aanpassing artikel 8

Bericht van de Nationale Federatie met betrekking tot het cremeren in Nederland:

Voor de uitvaartcentra die crematies laten uitvoeren in Nederland,
willen we graag wijzen op artikel 8 van de wet op de Lijkbezorging.

Artikel 8

  • 1 Op de kist of op een ander omhulsel van het lijk wordt een registratienummer aangebracht, dat correspondeert met het nummer, vermeld op een bijgevoegd document dat tevens de namen, de data van geboorte en overlijden van de overledene dan wel de geslachtsnaam van de doodgeborene bevat, nadat is vastgesteld dat het document betrekking heeft op het lijk.
  • 2 Tot begraving of crematie wordt niet overgegaan dan nadat de houder van de begraafplaats of van het crematorium de overeenkomst heeft vastgesteld tussen het op de kist of het omhulsel vermelde registratienummer en het nummer, vermeld op het document, bedoeld in het eerste lid.
  • 3 Indien er reden is om aan te nemen dat de gegevens op het document dan wel op de kist of het omhulsel niet juist zijn, vindt zo mogelijk de identificatie van het lijk plaats door twee personen die de overledene bij leven hebben gekend, in tegenwoordigheid van de houder van de begraafplaats of het crematorium.

Het betreffende registratienummer en document (mogelijk overlijdensakte) waarvan sprake in het eerste lid, dient besproken te worden met het betreffende crematorium in Nederland om de zekerheid hierover te waarborgen bij aankomst.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria