Het stadsbestuur van Waregem had het plan om kerken beschikbaar te maken om burgerlijke uitvaarten te laten plaatsvinden.  De lokale Deken vindt dat geen goed plan en het Kerkbestuur volgde de Deken zijn mening.

De lokale begrafenisondernemers gaan nu zelf investeren in locaties om burgerlijke uitvaartplechtigheden te organiseren.  Er wordt misschien een kerk aangekocht door de ene begrafenisondernemer en de andere investeert in een gloednieuwe aula met plaats tot 100 personen.

Meer dan 50% van de burgers in de regio van Waregem kiest voor een burgerlijk afscheid bij een overlijden.  Het stadsbestuur had het plan om kerken hiervoor open te stellen, omdat dit openbare gebouwen zijn.

Op die manier moesten burgers niet naar het crematorium van Brugge of Kortrijk rijden om een aula ter beschikking te hebben. De begrafenisondernemers worden bijna gedwongen om burgerlijke afscheidslocaties zelf te voorzien.

Dit gebeurt niet enkel in Waregem, ook in andere regio’s van ons land gebeurt dit.  Steeds vaker kiezen burgers voor een burgerlijk afscheid.  De nood van goede locaties zal wellicht nog aangroeien.

Lees het originele bericht

Foto: voorbeeld van een aula – Mertens Architecten

Deel dit!

Plaats een reactie