NieuwsProductUitvaartondernemer

Begrafenisondernemers in Zwitserland zitten vast met een overschot aan doodskisten

©Licentie Adobe Stock

Begrafenisondernemers in Zwitserland zitten vast met een overschot aan doodskisten

Begrafenisondernemers in Zwitserland zitten vast met een overschot aan doodskisten omdat het virus het land niet zo hard heeft getroffen als verwacht.

In maart was Italië het wereldwijde epicentrum van de uitbraak van het coronavirus. Nu Italië slechts een korte rit over de bergen verwijderd van Zwitserland was, keken de Zwitsers nauwlettend toe terwijl de sterftecijfers stegen en Italiaanse artsen moesten kiezen wie toegang zou krijgen tot de beperkte hoeveelheid beschikbare medische apparaten en wie niet.

Begrafenisondernemers in Zwitserland zagen de ontwikkelingen in Italië en besloten zich voor te bereiden op het ergste. Geen risico’s nemen en producten inslaan voor het ergste scenario, maar gelukkig voor de Zwitsers, ondanks de nabijheid van Italië, werden ze niet zo hard getroffen als hun Italiaanse buren. Tegenwoordig hebben sommige van de grootste uitvaartcentra nu honderden extra doodskisten.

Een nieuwe voorraad

De jongste begrafenisondernemer van Zwitserland, Kevin Huguenin (21), van Huguenin Funeral, bracht de opslag naar een hoger niveau. Onder normale omstandigheden heeft zijn uitvaartcentrum ongeveer 40 doodskisten en tijdens het hoogtepunt van de crisis bestelde hij een tienvoudig eindigend met een voorraad van 400 doodskisten. Het rouwcentrum van Huguenin had aan het begin van de uitbraak al enkele coronaslachtoffers bediend, vandaar dat hij besloot om een ​​voorraad in te slaan.

Jaren op voorraad

De Zwitserse doodskistindustrie reageerde snel op de grote vraag naar doodskisten en verhoogde de productie door bijna tweemaal zoveel doodskisten te produceren als normaal. Doodskistproducent Beni Hochuli zei in een interview dat het jaren kan duren voordat Zwitserse begrafenisondernemers door de extra voorraden doodskisten komen die vóór en tijdens het hoogtepunt van de pandemie zijn gekocht.

Hochuli, die ook begrafenisondernemer is, was van mening dat sommige bedrijven honderden doodskisten kochten als paniekreactie op de pandemie en zelfs hij vindt sommige van deze bestellingen een beetje extreem.

bron: https://www.20min.ch/story/weniger-covid-tote-als-erwartet-bestatter-bleiben-auf-saergen-sitzen-266526402153

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws