CrematoriaDiscussiesNieuwsUitvaartondernemer

Begrafenissen op zondag of ’s avonds?

aula chrysant antwerpenBij onze Noorderburen gaan er steeds meer stemmen op die spreken over begrafenissen op zondag of zelfs ’s avonds.  Dit als extra service naar de klanten toe, als argument. Een vreemd gegeven?  Gaan we naar de begraafplaats in het donker?  Zo zijn er vele vragen die men bij deze argumentatie kan stellen.  Wanneer heeft een begrafenisondernemer, die al weinig rust heeft in veel gevallen, dan nog een rustig moment?

Bij rondvraag onder verschillende Belgische begrafenisondernemers, staat men niet te springen om op zondag of ’s avonds een begrafenis uit te voeren.  Op zondag kan men niet op de begraafplaatsen terecht  want dan werkt het gemeentepersoneel niet, ook niet ’s avonds of na 16 of 17 uur.  In Nederland zijn vele begraafplaatsen in handen van privé stichtingen, dus kan men altijd op de begraafplaats, of men maakt de regels zelf op.

Het spreekt voor zich dat er voor deze “service” extra zal worden aangerekend.  In bepaalde gevallen tot 200 euro per plechtigheid in bepaalde crematoria over de grens.  Hoe lang gaat het duren vooraleer deze trend zich doorzet naar de grensgemeenten of verder in ons land?  Officieel zijn er nog geen crematoria of begraafplaatsen in België die zondag of ’s avonds diensten uitvoeren.

Is de consument hier überhaupt wel voor te vinden?  Wanneer begrafenissen vandaag vaak ’s ochtends of in de vroege namiddag plaatsvinden.  Zal de vraag tot deze diensten ook naar hier trekken?  Hoeveel zal er meer gerekend worden door begraafplaatsen/crematoria/begrafenisondernemers?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria