lijkwagen-kerk‘De begrafenissector trekt aan de alarmbel’ zo beginnen de mediaberichten die vandaag gelanceerd werden door de concentra kranten.

De gemiddelde burger zou moeilijkheden hebben met de betaling van een uitvaart. Bij een op de twintig begrafenissen zouden er betalingsproblemen optreden.

Het aantal uitvaarten op afbetaling neemt toe, een fenomeen dat vijf jaar geleden niet eens bestond. ‘De sector komt dit jaar nog met een eigen uitvaartverzekering.’ zo luidt het.

‘Het aantal alleenstaanden blijft stijgen en zij hebben het minder breed.  De huidige generatie legt ook geen geld opzij voor de begrafenis, wat vroeger wel het geval was’, zegt Johan Dexters van de Nationale Federatie van Begrafenisondernemers.

‘In ons land is er ook geen cultuur om een uitvaartverzekering te nemen’, aldus Dexters. ‘In Nederland heeft 80 procent er een.’ In het najaar komt de sector, via de Nationale Federatie van Begrafenisondernemers, met een eigen uitvaartverzekering.

Vormt die gegeven enkel een probleem bij begrafenisondernemers in de grootsteden of is het ook op het platteland een feit?

Deel dit!

Plaats een reactie