NieuwsUitvaartondernemer

Bissegemse begrafenisondernemer Ingrid Rigole gaat met pensioen

©Adobe Stock LIcentie

Bissegemse begrafenisondernemer Ingrid Rigole gaat met pensioen: “Vader was mijn grote voorbeeld”

Na meer dan 30 jaar actief te zijn geweest als begrafenisondernemer, gaat Ingrid Rigole uit Bissegem op welverdiend pensioen. Haar vader, die ook in het vak zat, was haar grote voorbeeld en inspireerde haar om zelf de stap te zetten.

Ingrid heeft altijd veel voldoening gehaald uit haar werk als begrafenisondernemer. Het feit dat ze mensen kon helpen bij het afscheid nemen van hun geliefden gaf haar een gevoel van betekenisvol werk doen. Maar nu is het tijd om afscheid te nemen van haar eigen carrière.

“Ik heb altijd geprobeerd om zo goed mogelijk voor de families te zorgen die mijn hulp nodig hadden”, aldus Ingrid. “Ik heb in al die jaren veel mooie momenten meegemaakt en ik ben dankbaar dat ik dit werk heb kunnen doen.”

Ingrid’s vader was ook begrafenisondernemer en zij groeide op tussen de lijkkisten en bloemstukken. Als kind ging ze vaak mee naar begrafenissen en zo raakte ze vertrouwd met alle aspecten van het vak. Na een loopbaan als bankbediende besloot ze uiteindelijk toch om in de voetsporen van haar vader te treden.

“Ik zag hoe hij mensen hielp tijdens één van de moeilijkste momenten in hun leven”, legt Ingrid uit. “Dat was heel inspirerend voor mij.”

Het vak vereist veel empathie en tact, maar ook organisatorische vaardigheden en een sterk netwerk van contacten. Ingrid heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan en heeft zichzelf altijd gepusht om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

“Het vak is in die 30 jaar enorm veranderd”, zegt Ingrid. “Er zijn nu veel meer mogelijkheden en keuzes voor families als het gaat om begrafenissen en crematies. En er is meer aandacht voor persoonlijke wensen.”

Ingrid kijkt terug op een succesvolle carrière als begrafenisondernemer, maar ze geeft aan dat het tijd was om te stoppen. Haar bedrijf zal worden overgenomen door een nieuwe generatie ondernemers, met wie ze al jaren samenwerkt.

“Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb mogen doen”, besluit Ingrid. “Maar nu is het tijd om van mijn pensioen te genieten.”

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws