©Stefaan Beeldens

©Stefaan Beeldens

Vorige week kreeg een begrafenisondernemer, die een uitvaart uitvoerde in Hove, een parkeerwachter op bezoek.  Tien minuten na de aanvang van de uitvaart in de kerk van Hove, kwam de parkeerwachter alle auto’s nakijken op het kerkplein.  Op dit kerkplein is het verplicht, sinds kort, een parkeerschijf te leggen.  Ook de familie van de overledene kreeg met de parkeerwachter te maken.

Na overleg met de parkeerwachter kreeg de begrafenisondernemer in kwestie toch een boete.  Hij was aanwezig met twee wagens, een lijkwagen en materiaalwagen. Menselijkheid tijdens een uitvaartplechtigheid was er blijkbaar niet bij. Dat meldt het nieuwsblad op zaterdag.  Hierbij de citaten van begrafenisondernemer Toon Verheyden die  ter plaatse was voor een collega begrafenisondernemer:

‘Als inwoner van Kruibeke mag ik af en toe een uitvaart verzorgen samen met mijn collega Dieter Rits. Zo waren wij ook afgelopen zaterdag present aan de Sint-Laurentiuskerk van Hove met ons team van zes medewerkers en twee wagens waaronder de rouwwagen om een dame een waardig afscheid te bezorgen. Groot was onze verbazing toen wij een aantal spullen terug naar de wagens brachten. Een ijverig “gemeenschapswachter” was alle wagens op dit plein op de bon aan het gooien ‘

‘ Ik zei tegen de gemeenschapswachter dat iedereen binnen een uur weg zou zijn, dat er een uitvaartplechtigheid aan de gang was. Een beetje menselijkheid is hier toch wel op haar plaats. De bevoegde wachter antwoordde dat hij een gemachtigd ambtenaar is en hij zijn werk doet. Hier waren familieleden uit Veurne aanwezig die de situatie in Hove helemaal niet kennen. Je moet al goed uitkijken om het kerkplein op te geraken en als niet-inwoner is het alles behalve duidelijk dat het hier om een zogenaamde “blauwe zone” gaat, waar je een parkeerschijf dient te leggen buiten het feit dat we aan de kerk in ieder geval al minder dan de toegelaten tijd aanwezig zullen zijn. Ik vind trouwens dat de naam “gemeenschapswachter” in dit geval zeer cynisch gekozen is’, besluit Verheyden.

nieuwbron & citaten: nieuwsblad.be/facebook.com

Deel dit!

Plaats een reactie