graf-kruis-grootMogelijk een boete wanneer u een aantal keer te laat komt als begrafenisondernemer

In de Nederlandse gemeente Goes zal er voortaan mogelijk een boete uitgeschreven worden voor begrafenisondernemer die te laat komen op de begraafplaats.  Een zeer raar en opmerkelijke manier van beboeten, vanuit de hoek van begrafenisondernemers?  Wanneer men als begrafenisondernemer een half uur te laat op begraafplaats aanwezig is, krijgt men mogelijk een boete van de gemeente.  Deze boete wordt uitgeschreven wanneer men op één jaar tijd meer dan twee keer te laat kwam. Dat meldt pzc.nl.

Begrafenisondernemers respecteren de begraaftijd niet

De gemeente vindt het genoeg met het te laat komen van begrafenisondernemers.  Het valt op dat begrafenisondernemers vaak de begraaftijd op de begraafplaats niet respecteren.  Daarom werd er een nieuwe nota opgemaakt.  Bij bepaalde begrafenisondernemers zijn er dertig minuten vertraging.  Er zijn, volgens het nieuwsbericht op PZC.nl, nog andere wanpraktijken die gebeuren op hun begraafplaats.

Het standpunt gezien vanuit het oog van de begrafenisondernemer

Vanuit het standpunt van een gemeente kan het misschien storend zijn dat er afspraken niet (kunnen) worden nageleefd.  Wat als er veel aanwezigen in de kerk zijn?  Of de uitvaart om eender welke reden uitloopt?  Is er oponthoud onderweg?  Duurt het condoleren langer dan voorzien?  Het zijn allemaal redenen waarom een begrafenisondernemer te laat kan komen op de begraafplaats.  Om meteen een boete te geven wanneer dit een aantal keer per jaar voorkomt, is dit niet wat te kort door de bocht?

Wie betaalt zulke boete?

Als gemeente of stad, zou men bij een uitvaart net soepel moeten zijn?  Of zijn er nog andere redenen waarom de gemeente deze regeling door wil voeren? Het gaat om een overlijden, het verlies van een dierbare.  Want hiermee raak je niet alleen de begrafenisondernemer, ook de nabestaanden kunnen dit misschien voelen?  Wie zal die bepaalde boetes betalen?  Worden ze dan doorgerekend?  Dat weet voorlopig niemand.  Het is een opmerkelijke aanpassing van de begraafplaatsreglementering.  De boete zou 300 euro bedragen.  Mogelijk wordt dit reglement toegepast.

Bron: pzc.nl

Deel dit!

Plaats een reactie