CrematoriaNieuws

Bouw crematorium Aalst start op 14 april

Het ziet ernaar uit dat de bouw van het crematorium van Aalst op 14 april zal starten.  De plannen voor dit crematorium dateren van jaren geleden en eindelijk wordt de eerste steen gelegd.  

Uiteindelijk na veel Raad van States en actiecomités niet op de Hoezekouter maar wel vlakbij het nieuw te ontwikkelen bedrijven terrein Siesegemkouter. Voor de burger is de komst goed nieuws want bij een overlijden is de hele regio Aalst verplicht ofwel naar Sint-Niklaas te rijden of naar Lochristi.  Wat toch een heel eind is voor een uitvaart.

Bouwheer is IGS Westlede. Het project werd mede vlot getrokken door schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA) van Aalst. Zij zetelt ook in het directiecomité met ook Aalstenaar Bart Blommaert (Open VLD).

Het Architecten bureau Kaan uit Rotterdam won in 2013 al de architectuurwedstrijd. Het ontwerp zal op 14 april ook worden voorgesteld. Bij Kaan koos men voor een constructie met ruimtelijk gevoel en veel natuurlijk licht.

De binnenruimtes zijn gericht op het landschap. Ook het duurzame verhaal werd niet vergeten. Het architectenbureau staat internationaal hoog aangeschreven en tekende letterlijk en figuurlijk al vele projecten, onder meer in Sao Paulo Brazilië, Lille, Barcelona….

bron: aalstnieuws.be

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria