Een poging tot brandstichting bij grafkistenfabriek Bogra in Enkhuizen heeft deze week geleid tot aanzienlijke schade aan de voorraad kisten in het bedrijf. Het bedrijf heeft hierdoor bij uitvaartondernemers een verstoring van normale leveringen van kisten aangekondigd.

Het zette kwaad bloed bij Bogra-werknemers toen na de overname door de Belgische concurrent Funico een deel van het personeel gedwongen werd om te vertrekken, terwijl de vrouw van de vorige eigenaar haar managementfunctie bij de fabriek behield.  Dat schrijven verschillende Nederlandse media deze week.

“We zullen de slagkracht van de ganse Funico groep inzetten om onze leveringen op erg korte termijn weer volledig op het normale peil te brengen en de hinder te minimaliseren”, schrijft directeur Bart Ardies dinsdag aan de klanten van zijn bedrijf.

Kisten beschadigd

Vooral de bekleding en handgrepen van de kisten zijn beschadigd. Bovendien is de fabriek momenteel ontoegankelijk in verband met het lopende politieonderzoek naar de brandstichting.

De directie van Bogra noemt de brandstichting een “dieptepunt in een maanden durende haatcampagne waarbij allerlei onterechte beschuldigingen worden geuit die telkens opnieuw onze integriteit en goede bedoelingen in twijfel trekken”.

Bron: Bogra.nl – De Telegraaf

 

Deel dit!

Plaats een reactie