In het toonaangevende Britse magazine ‘The Economist’ wordt het crematorium Hofheide in Nieuwrode aangehaald in een bijdrage over de evolutie bij de crematoria.

In het artikel ‘Death by design’ geeft het magazine enkele voorbeelden van crematoria, die bewijzen dat het geen grimmige gebouwen hoeven te zijn, maar kunnen uitgroeien tot mooie ontwerpen.

Het crematorium in Nieuwrode wordt hierbij als voorbeeld aangehaald. De auteur looft de architecturale waarde van Hofheide. “Het gebouw van aardkleurige steen is ingepakt in een omhulsel van roestig staal en het schijnt te drijven op het water dat het omringt”, schrijft hij. Bovendien looft de auteur het spel tussen licht en schaduw aan de buitenkant. In de ceremonie ruimte zelf wordt een intieme sfeer gecreëerd.

Het crematorium Hofheide is een intercommunale samenwerking van 26 gemeenten uit Vlaams-Brabant en opende in 2013.

Hofheide is ontworpen door de architecten Coussée & Goris uit Gent en RCR-Architecten uit Spanje en opende in september 2013 de deuren. Het gebouw viel al verschillende keren in de prijzen. Zo ging het aan de haal met de Architizer A+-prijs in de categorie religieuze gebouwen en herdenkingsplekken.

Het volledige artikel in 1843 kan u hier lezen.crematorium-hofheide.jpg 

bron: nieuwsblad.be en deredactie.be

Deel dit!

Plaats een reactie