Britse crematoria in Liverpool zullen voortaan een “vet-taks” invoeren.   Dit om grote crematieovens te kunnen bekostigen.  Kisten die groter zijn dan 30 inch, zullen voortaan zulke taks worden aangerekend.  De meerkost van een crematie van een grote kist, zal 200£ bedragen.  

Tot vijf procent van de 4.000 crematies in Liverpool per jaar, zijn zulke grote kisten.  Veel lokale families van Liverpool zijn in het verleden ver moeten zoeken om in crematie te kunnen voorzien, omdat hun dierbare overledene te groot was en de lokale crematoria niet voorzien waren voor grote kisten.

Het overgewicht van de gemiddelde Britse inwoner is een probleem, kaart een lokale crematorium directeur aan.  Een crematie voor een persoon die overgewicht heeft en daarbij een grote kist nodig heeft, zal voortaan gemiddeld een 975£ kosten.  In vergelijking met 770£ voor een normale grootte van kist.

Soms gaat het zelfs zo ver dat een grote brede kist, op maat gemaakt, niet in de lijkwagen past.  Daarvoor moet men ander vervoer voorzien.  De kosten voor zulke uitvaarten zijn dan ook groot.  In Amerika, vertelt de directeur van het crematorium, zijn er speciale bedrijven om heel zware personen bij overlijden te kunnen vervoeren en om in brede grafkisten te kunnen voorzien.

foto: liverpoolecho.co.uk

Deel dit!

Plaats een reactie