Britse ‘Dignity’ gaat tot 100 uitvaartondernemingen sluiten

De Britse Uitvaartgigant ‘Dignity’ heeft aangekondigd te zullen snoeien in het aantal uitvaartondernemingen.  Tot 100 locaties zullen de deuren sluiten.  Deze afslanking is nodig om te kunnen blijven concurreren met de rest van de markt.  Dat vertelt de topman van de uitvaartketen Mike McCollum in Britse uitvaartmedia.

De herstructurering van het bedrijf komt in reactie op de toegenomen concurrentie op de uitvaartmarkt waardoor ‘Dignity’ wordt gedwongen prijzen te verlagen om marktaandeel te kunnen behouden.’Dignity’ heeft ook als doel backoffice-netwerken van lijkwagens en mortuaria te scheiden van zijn filialen.

Omzetstijging

Gisteren (woensdag 1 augustus) maakte het bedrijf bekend dat het een omzetstijging van drie procent en een daling van de winst voor belastingen van zes procent had gezien voor het vorige boekjaar.

McCollum zei: “We zijn tevreden met de sterke en beter dan oorspronkelijk verwachte financiële prestaties in de eerste helft van dit jaar. Sterke cash flow zal geplande investeringen en kosten ondersteunen die deel uitmaken van ons plan voor de uitvaartactiviteiten.

Nieuw goedkoper model

“Onze focus blijft op het bouwen van een nieuw goedkoper model in onze uitvaartactiviteiten, wat zal zorgen voor scherpere prijzen en een superieure, toekomstbestendige propositie.”

Hij voegde eraan toe: “We hebben goede vooruitgang geboekt, maar het is nog steeds vroeg dag. We hebben onze bedrijfsevaluatie voltooid, dat een drieledig transformatieplan opgeleverd heeft, terwijl onze studies waardevolle informatie blijven opleveren.

We zijn ervan overtuigd dat de veranderingen ‘Dignity’ zullen positioneren voor duurzame, winstgevende groei op de lange termijn, terwijl de hoogst mogelijke normen voor klantenservice worden gehandhaafd. ”

Bron: https://www.funeralservicetimes.co.uk

 

Deel dit!

Plaats een reactie