Uitvaartketen Dignity heeft zijn aandelen zien dalen nadat een daling van het aantal doden te merken was.  Het bedrijf, dat meer dan 800 ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk runt, heeft zijn aandeelhoudersdividend opgeschort nadat zijn winsten in de eerste helft van 2019 zijn gedaald.

Bedrijfswinst met bijna 50% gedaald.

De bedrijfswinst is bijna gehalveerd en daalde 46% tot £ 28 miljoen voor de eerste zes maanden tot 28 juni, aangezien het minder begrafenissen heeft uitgevoerd. Het dalende aantal sterfgevallen woog op de inkomsten, die 12% daalden tot £ 153,3 miljoen in vergelijking met dezelfde periode in 2018.

7% minder overlijdens klopte aan bij Dignity in de eerste jaarhelft van dit jaar

Het totale aantal sterfgevallen dat bij Dignity aanklopte, daalde met 7% in de eerste zes maanden van dit jaar, en de uitvaartbond vertelt in media dat er meer overlijdens waren in dezelfde periode van dit jaar dan in dezelfde periode van 2018. De daling van de winst en inkomsten bracht Dignity ertoe haar dividenduitkering tijdelijk te schrappen totdat de “huidige onzekere concurrentieomgeving duidelijker werd”.

Een transformatieplan

Dignity zit midden in een transformatieplan, aangezien de waarde van het aandeel de afgelopen twee jaar met meer dan 75% is gedaald. Het zei dat het momenteel een programma aanstuurt om zijn filialen te transformeren om het bedrijf meer “technologisch ingeschakeld en moderner” te maken, met plannen om volgend jaar verbeteringen in zijn netwerk te implementeren.

Dignity wordt grondig onderzocht door te snelle prijsstijgingen 

Het in Sutton Coldfield gevestigde bedrijf is dit jaar grondig onderzocht door de mededingingswaakhond, de CMA, nadat het in maart een onderzoek naar de sector was gestart vanwege de stijgende uitvaartprijzen. Dignity zei dat het het onderzoek van de CMA gedurende 18 maanden ondersteunt, omdat het de normen in de sector zou kunnen verbeteren.

Nieuw transformatieplan moet de toekomst veilig stellen

Mike McCollum, CEO van Dignity, zei: “Hoewel het aantal doden in de eerste helft betekent dat onze financiële prestaties voor deze periode lager waren dan oorspronkelijk verwacht, blijven we ervan overtuigd dat de veranderingen die we doorvoeren duurzame groei op middellange termijn zullen genereren.”

De concurrentie voor zijn, dat is het plan

“Als bestuur zijn we vastbesloten de huidige kans te grijpen om een ​​bedrijf te creëren dat duidelijk verschilt van de concurrentie en klanten een duidelijke keuze biedt. “We bouwen aan een meer samenhangende, samenhangende en technologie-ondersteunde onderneming, en gericht op de veranderende behoeften van onze klanten, terwijl we ons blijven richten op uitstekende klantenservice.”

Aandelen van Dignity daalden met 9,2% bij de opening van de beurs op woensdag.

Deel dit!

Plaats een reactie