NieuwsUitvaartondernemerUitvaartprijzenUitvaartverzekering

Britse politiek moeit zich met enorme uitvaartkost

kist met handschoenen en hoed-800x225De Britse politiek heeft lang de lippen op elkaar gehouden wanneer het over de gemiddelde uitvaartkost gaat in het land.  Deze uitvaartkost is immens en behoort tot de duurste van de wereld.  Haast onbetaalbaar, volgens de BBC gaat het zelfs zo ver, dat er families hun dierbare overledene in de eigen tuin begraven zouden hebben.

Taboe doorbreken over de uitvaartkost

Althans dat is wat er binnen de Britse politiek vertelt wordt.  “Er is lang genoeg gezwegen over de grote gemiddelde uitvaartkost in ons land” vertelde Emma Lewell-Buck, parlementslid van de Labour partij.  “Het kan niet meer dat mensen een verlies op die manier moeten verwerken, het verdriet en ondraaglijke financiële kosten.”

Het Britse uitvaartland wordt gedomineerd door grote uitvaartketens die zulk marktaandeel hebben, dat ze de prijzen eveneens in handen hebben.  Deze uitvaartketens verzekeren uitvaarten en voeren deze ook als begrafenisondernemer uit.  Wat als resultaat geeft dat al het gewonnen geld, binnen één bedrijf blijft.

Uitvaartketens domineren de uitvaartwereld

De buurlanden, Frankrijk, Spanje, Nederland, hebben ook zulke ketens.  Meteen kan men zien dat de gemiddelde uitvaartprijs veel duurder is dan in België.  Hoe meer de uitvaartwereld gecommercialiseerd wordt, hoe duurder de uitvaart zal gaan kosten.  Hoe duurder de uitvaart, hoe meer verzekeringen er gekocht worden door de consument.  Op die manier blijft er geld binnen komen bij de uitvaartketens.

Nabestaanden die een persoonlijke lening moeten aangaan om de uitvaartkosten van hun dierbare overledene te dekken, is geen uitzondering.  Steeds meer mensen moeten leningen aangaan om deze kosten te kunnen betalen.  Dit bovenop een hypotheek van een woning, auto.  Aan een overlijden in de familie houdt men niet enkel een emotionele maar ook een financiële kater over.

Op tien jaar tijd steeg de uitvaartkost met 87%

De gemiddelde uitvaartkost in Engeland zou sinds 2004 met 87% gestegen zijn.  Dit meldt één van de grote uitvaartketens.  Men spreekt over “uitvaartarmoede”.  Emma Lewell-Buck vindt als parlementslid dat het onderwerp dringend meer aandacht nodig heeft.  Of de overheid hieraan iets zal doen, valt af te wachten.

Hoewel onlangs bedrijven gestart zijn die “goedkope uitvaarten” aanbieden, blijkt de Brit toch graag een fatsoenlijke uitvaart te willen geven aan hun dierbare overledene.  Deze nieuwe bedrijven die de goedkopere uitvaart aanbieden winnen wel snel aan markt.  De prijs van deze bedrijven is te vergelijken met de gemiddelde uitvaartkost in ons land.  Maar daarmee heeft men in Engeland een basic uitvaart.

België is uniek en vooral goedkoop

Daarmee kan men met zekerheid zeggen dat de uitvaart in België goedkoop is.  Hoewel de consument dit misschien niet gelooft, toch is het zo.  In Engeland zou de prijs van een uitvaart dit jaar met 10% zijn toegenomen.  Een eenvoudige simpele uitvaart kost nu 10.000 euro.  Zonder koffietafel, grafsteen of speciale diensten.  Een pak geld voor de consument die hun loon enkel zagen dalen over de jaren heen.  Begrijpelijk dat men dit moeilijk kan betalen.  Verzekeringen dekken niet altijd 100% de kost van een uitvaart, zoals dit vandaag ook bij ons het geval kan zijn.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in:Nieuws