In Groot-Brittannië klimt de kost van een gemiddelde uitvaart steeds hoger.  Waar vroeger erg arme mensen geen uitvaart konden veroorloven, is dat vandaag meer en meer de gewone man in de straat.  De Britse OCMW uitvaarten schieten qua aantallen de lucht in.  Dat brengt ook een kost met zich mee, dat gedragen moet worden door de maatschappij.

Dat uitvaarten in Groot-Brittannië duur zijn, is al langer geweten.  Maar de kost van een Britse uitvaart behoort tot één van de duurste ter wereld.  Hoe dat komt, is een goede vraag.  De uitvaartmarkt heeft ervoor gezorgd dat de prijs zo hoog ligt zoals ze nu is.  Veelal door uitvaartketens, die grote marktaandelen in handen hebben, bepalen de prijs van de gemiddelde uitvaart.

Het brengt een uitvaart-armoede met zich mee.  Een zeepbel dat op springen staat, want hoe gaat dit eindigen?  Wordt de uitvaartmarkt daar uiteindelijk niet zelf de dupe van?  Deze week werd er door de BBC fel over geschreven.  De cijfers spreken voor zich.  Het woord ‘uitvaart-armoede’ wordt letterlijk in de mond genomen.  De uitvaartmarkt, zou uitvaarten beter betaalbaar houden.  Nu krijgt het een slecht imago en krijgt men niets meer verkocht.

De consument gaat massaal besparen op uitvaartkosten.  Door zulke artikels online te plaatsen, gaat men op zoek naar oplossingen.  Websites beginnen te schrijven over hoe men uitvaarten goedkoop kan maken.  Kan men het de consument kwalijk nemen? Neen.  Eén van de beste uitvaartbedrijven in Groot-Brittannië is Poppy-funerals.  Een bedrijf dat betaalbare uitvaarten aanbiedt.  Als men de prijzen van deze begrafenisondernemer vergelijkt met de Belgische, is het ‘goedkoop’ van Groot-Brittannië bijna de normale prijs van een Belgische uitvaart.

Deel dit!

Plaats een reactie