CrematoriaDiscussiesNieuwsUitvaartondernemer

Britse uitvaartbedrijven zijn nu verplicht om hun prijzen te presenteren

©Adobe Stock Licentie

Uitvaartondernemingen in de UK moeten vanaf vandaag openhartig zijn bij rouwende families over hun prijzen, dit na een onderzoek in de sector door de concurrentiewaakhond.

Begrafenisondernemers zijn nu wettelijk verplicht om een ​​gestandaardiseerde prijslijst te tonen in hun etalage in hun pand en op hun website als onderdeel van een pakket wijzigingen onder leiding van de Mededingings- en Marktautoriteit (CMA).  Zoals dit in België al van toepassing is.

De lijst moet de hoofdprijs van een uitvaart, de prijs van de afzonderlijke onderdelen van de uitvaart en de kosten van bepaalde aanvullende producten en diensten bevatten.

Uitbaters van crematoriums moeten ook gespecificeerde prijsinformatie verstrekken aan begrafenisondernemers en klanten, die op dezelfde plaatsen worden weergegeven.

De CMA heeft een informatiepagina gepubliceerd om klanten te helpen hun rechten te begrijpen, naast een korte video ingesproken door omroep Gloria Hunniford.

De concurrentiewaakhond gaf de sector na een diepgaand onderzoek drie maanden de tijd om stappen te ondernemen om het voor families gemakkelijker te maken om een ​​uitvaart te regelen die past bij hun behoeften en budget.

De eerste daarvan werden op 17 juni wet gemaakt, toen het begrafenisondernemers werd verboden bepaalde instellingen, zoals ziekenhuizen of verzorgingstehuizen, te stimuleren om klanten naar hen door te verwijzen.

CMA panelonderzoek voorzitter Martin Coleman zei: “Het regelen van een begrafenis is een zeer moeilijk en vaak onbekend proces, wat kan betekenen dat de prijs het laatste is waar we aan denken.

“Deze veranderingen zullen het voor rouwende families gemakkelijker maken om de kosten te vergelijken en de juiste service voor hun geliefde te kiezen.

“We hebben uitvaartondernemers en crematoriumuitbaters drie maanden de tijd gegeven om deze wijzigingen door te voeren en deze wettelijke deadline moet worden gerespecteerd.

“We staan ​​klaar om actie te ondernemen, inclusief naamgevingsproviders, als ze zich niet aan de regels houden.

“De uiteindelijke kosten van een begrafenis mogen nooit als een verrassing komen.”

bron: Yahoo UK Finance

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria