kist met handschoenen en hoed-800x225Verontrustende berichten die in de Daily Mail gepubliceerd werden deze week.  De gemiddelde Brit zal de komende twintig jaar een enorme schuldenlast op de rug halen, om een dierbare te kunnen begraven.  Tien jaar terug was een uitvaart niet zo duur als vandaag.  Omdat de kost van een uitvaart de laatste tien jaar met 80 procent gestegen is, belooft het niet veel goeds voor de toekomst.

De vergrijzing zorgt voor problemen, men verwacht tot 20 procent meer overlijdens de komende twintig jaar.  Wanneer de uitvaartkost daarbij blijft stijgen, wordt een uitvaartfactuur in Engeland onbetaalbaar.  De onbetaalbaarheid van de kost vandaag, werd al besproken in het Britse parlement.  Of daardoor maatregelen genomen werden is onduidelijk, wellicht niet.

De Brit in de straat wordt al snel begraven door grote uitvaartketens die de markt helemaal domineren, en daardoor ook de prijs die men moet betalen.  Wie geen verzekering heeft bij deze ketens, zal zich letterlijk blauw betalen en moet zelfs een huis verkopen om te kunnen betalen.  Wanneer je weet dat een simpele uitvaart, wanneer je veel zelf doet, 3.750 Britse pond kost, weet dan dat een gewone uitvaart met een concessie op een begraafplaats, verschrikkelijk veel geld kost.

Het lijkt een onhoudbare situatie en de komende jaren zal veel duidelijk worden of deze situatie houdbaar is.  Want de gemiddelde Brit kan deze uitvaartkost gewoonweg niet betalen.  Ongeacht men een uitvaartverzekering heeft of niet.  In vergelijking met onze Belgische uitvaartkost, is de Britse uitvaartkost enorm.

Deel dit!

Plaats een reactie