Drie jaar geleden plaatste Drew Gray, een Canadese begrafenisondernemer, een resomator.  Een installatie om te kunnen resomeren.  Resomeren is één van de nieuwe trends binnen de uitvaartwereld, wereldwijd.  Het vervangt de klassieke crematie, omdat het veel milieuvriendelijker is om hetzelfde resultaat te krijgen als bij crematie.

Gray kocht de resomator en zag op drie jaar tijd het aantal families die voor resomeren koos, met 80% stijgen.  De klassieke crematie gaat erop achteruit.  Eens men weet waarover het gaat en hoe het werkt, kiezen veel meer families voor het milieuvriendelijke alternatief, vertelt de begrafenisondernemer in de Canadese media.

De begrafenisondernemer was de eerste die in Canada, uit noodzaak, een resomator plaatste.  Hij mocht in de regio waar hij werkzaam is, geen klassiek crematorium plaatsen.  Aangezien je daarvoor een schoorsteen moet plaatsen.  De resomator neemt veel minder plaats in en daarvoor heb je geen bijkomende investeringen nodig.

Voor een klassieke crematie moet Gray nog altijd naar een crematorium rijden.  Dat doet families kiezen voor het resomeren, omdat het opbaren, begroeten en resomeren dan allemaal onder één dak gebeuren, zonder dat het lichaam nog eens extra moet worden vervoerd.  Een andere naam voor het resomeren is de bio-crematie of water-crematie.

Deel dit!

Plaats een reactie