Nieuws

Canadese begrafenisondernemers zijn tegen selfies tijdens begrafenissen

©Adobe Stock Licentie

Vele Canadese begrafenisondernemers hebben gezamenlijk actie ondernomen tegen selfies op begrafenissen.  Het liep de spuigaten uit.  Selfies op begrafenissen genomen met de overledene op de achtergrond, het is niet uitzonderlijk.

De begrafenisondernemers vinden dat er een limiet is op wat je kan doen met selfies en wat niet.  Men vraagt zich af waar het respect voor de overledene dan is? Uiteraard worden er ook selfies genomen zonder de overledene op de achtergrond, maar is de sfeer en de omgeving van afscheid nemen wel de juiste locatie om jezelf te laten zien op sociale media?

#funeralselfie #siblings #goodgenes

Een bericht gedeeld door Chris (@lavyc1) op


 

Het probleem is geen Canadees probleem.  Eerder een wereldwijd probleem.  De ‘corporation of funeral directors of Quebec’ vertellen alvast heel transparant bij aanwezigen dat ze liever hebben dat er geen selfies genomen worden tijdens de uitvaart of bij het begroeten van de overledene.

Selfies nemen is van deze tijd.  Sociale media barst uit z’n voegen.  Iedereen wil in de picture lopen.  Zelfs de grootste leiders van de wereld, zoals President Obama, nam een selfie tijdens de uitvaart van Nelson Mandela met de eerste minister van Denemarken.  De Canadese begrafenisondernemers geven aanwezigen van uitvaarten telkens duidelijke regels mee zodat dit gegeven niet uit de hand zou lopen.

Foto: instagram.com

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

1 Reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws