De Canadese uitvaartsector is naarstig op zoek naar gediplomeerde begrafenisondernemers. Vooral de noordelijke kant van het land heeft een groot tekort aan begrafenisondernemers.  Zoals iedereen weet, zijn goede begrafenisondernemers niet gemakkelijk te vinden.  Daardoor getuigt begrafenisondernemer John Green in de media.

John Green is de directeur van The Funeral Service Association of Canada.  Grote uitvaartbedrijven gaan zelfs zo ver op zoek, tot Brits Columbia toe.  Het gebeurt meer dat men ver op zoek gaat naar goed personeel.  Wat vooral meespeelt in dit probleem is dat vele oudere begrafenisondernemers op pensioen gaan en minder goed jong personeel wordt aangetrokken.

Die druk zal nog toenemen, want er is nu al een groot tekort aan goede begrafenisondernemers die in ketenverband willen werken.  Binnen vijf tot tien jaar zal dat probleem zich nog groter stellen.  Daarenboven moeten de begrafenisondernemers ook ervaring hebben om volop te kunnen meehelpen in de uitvaartondernemingen.

Zij die in de uitvaartsector blijven werken ondervinden het nu al, langere dagen, veel meer uren werken.  Het zal een neerwaartse spiraal vormen indien er niet snel meer personeel gevonden wordt.  De Nationale Federatie van Begrafenisondernemer van Canada werkt hard met een campagne, om meer mensen naar de uitvaartsector te kunnen trekken.

De voorwaarden zijn wel niet min, men wil personen die volledig van a tot z alles kunnen uitvoeren.  Daar wringt het schoentje, want deze zijn niet gemakkelijk te vinden.

Deel dit!

Plaats een reactie