LijkkistenLijkvervoer nieuwsNieuwsProduct

Chileense kistproducent verhoogde de productie met 120% na de introductie van het “COVID” kist model

©Adobe Stock Licentie

Chileense kistproducent verhoogde de productie met 120% na de introductie van het “COVID” kist model

Het ‘COVID’-model is een eenvoudige kist gemaakt van een economisch hout, zonder gedetailleerd houtsnijwerk. 

Chili, dat momenteel een hotspot is voor het coronavirus, is opgelegd met agressieve overheidsregels om het virus onder controle te krijgen. Afgelopen vrijdag telde het land echter 230.000 bevestigde gevallen van COVID, waarmee het het negende meest geïnfecteerde land ter wereld is. Dagelijks komen er ongeveer 5.000 nieuwe gevallen bij en de verwachting is dat het de rangschikking van Italië zal overtreffen.

Traditionele kistproducent creëert nieuw model om aan de vraag te voldoen

De familie van Nicolás Bergerie produceert al vier generaties doodskisten in Chili. De doodskisten in Chili worden vaak gebouwd met gedetailleerd houtsnijwerk, met glas verwerkte kijkgaatjes en kostbaar hout. Om de toegenomen vraag als gevolg van corona bij te houden, besloot het bedrijf van Bergerie om te komen met een ‘COVID’-model dat gemakkelijker te produceren en tegen lagere kosten verkrijgbaar is. 

De fabriek heeft haar productie met 120% opgevoerd. Men vertelde de lokale verslaggevers dat hoewel zijn productie steeg, de goedkopere kisten resulteerden in een inkomensdaling van 50%.

Dagelijks voert Chili meer dan 20.000 virustests uit, waarbij ongeveer 30% positieve en sterke aanwijzingen geeft dat veel infecties nog steeds niet zijn ontdekt. Intensive care-afdelingen in de hoofdstad Santiago hebben een capaciteit van 96%. 

Het maken van de nieuwe kistmodellen van Bergerie, terwijl dit niet zijn financieel meest lonende onderneming is, is een enorm geschenk voor het Chileense volk. Die financieel gespannen en rouwend zijn.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Lijkkisten