CrematoriumNieuws

Crematorium Aalst open in mei 2018

Het crematorium Aalst open in mei 2018.  Begin oktober van vorig jaar startte de bouw van het nieuwe crematorium in Aalst.  Directeur van intercommunale Westlede, Kris Coenegrachts vertelt in het Nieuwsblad dat alles volgens plan verloopt.

Zo’n 6.OOO vierkante meter wordt gebruikt om het crematorium op te trekken.  Jan De Nul Group bouwt het crematorium op de Siesegemkouter.  Naast het crematorium wordt er ook een natuurpark voorzien dat werd ontworpen door tuinarchitect Erik D’Hondt.

De Raad van State buigt zich momenteel nog over de bouw- en milieuvergunning. Actiegroepen hadden verzet aangetekend en wilden de Siesegemkouter behouden.  Intercommunale Westlede maakt zich geen zorgen over de juridische stappen van de actiegroepen.   Ze blijven erbij dat in mei 2018 het crematorium de eerste crematie zal uitvoeren.

Het crematorium kon er komen dankzij het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan van 2003 dat van de landbouwgrond op de Siesegemkouter industriegrond maakte. Door een gedeeltelijke aanpassing in 2013 naar de ‘zone voor gemeenschaps- en openbare nutsvoorzieningen’ zit het crematorium volgens de intercommunale juridisch helemaal safe.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in:Crematorium