Nieuws

Crematorium Aalst opent de deuren op 6 september

Crematorium Aalst

Crematorium Aalst opent de deuren op 6 september

Op 6 september opent het crematorium in Aalst. Het gebouw van intercommunale Westlede aan de Siesegemlaan is ontworpen door hetzelfde architectenbureau als Utopia in Aalst. Er kunnen jaarlijks 3.000 mensen worden gecremeerd.  Na jaren strijden is het crematorium eindelijk klaar.

Westlede

Tien dagen voor het lintje van de nieuwe tunnels aan de Boudewijnlaan wordt doorgeknipt door burgemeester Christoph D’Haese (N-VA), mag de burgemeester speechen op de opening van het crematorium.  Het beheer en initiatief voor dit crematorium komt van intercommunale Westlede.  Deze intercommunale heeft ook het crematorium van Sint-Niklaas en Lochristi in beheer.

Drie ovens

Jaarlijks zullen hier tot 3.000 mensen worden gecremeerd. Er zijn drie ovens, evenveel als in Sint-Niklaas. In het gebouw zijn er een viertal patio’s waardoor er licht naar binnenvalt. Centraal in het gebouw van KAAN-architecten bevindt zich de monumentale lichtstraat van 60 meter lang en 6 meter hoog die de voor- en achtergevel met mekaar verbindt.

Aula’s

Er is een zaal voor 200 personen en een grotere afscheidszaal voor 600 mensen. Voor wie liever in intieme kring wordt begraven, zijn er nog kleinere ruimtes.  Zoals elk crematorium verplicht moet hebben, zullen ook hier koffietafels gegeven kunnen worden.

Afbeelding: Westlede

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in:Nieuws