CrematoriaCrematoriumNieuws

Crematorium Brugge schenkt 12.000 euro aan een goed doel

©Adobe Stock Licentie

Crematorium Brugge schenkt 12.000 euro aan een goed doel

Het crematorium Brugge gaat voor het derde jaar op rij een schenking doen aan een goed doel. Dit jaar is het de Stichting Mug-heli die het geld mag ontvangen. 12.000 euro krijgt de Stichting. Het geld komt van de edelmetalen die bij crematie tussen de stoffelijke resten blijven liggen.

Na een crematie blijven er regelmatig edelmetalen over in de crematieresten, of metalen als titanium en staal die gebruikt worden voor protheses van bijvoorbeeld heupen en knieën. Deze metalen woren overgenomen door een gespecialiseerd bedrijf dat ze verwerkt tot bijvoorbeeld nieuwe protheses. Het bestuur van het crematorium koos dit jaar voor de Mug-heli.

De heli kost tot 600,000 euro per jaar

Het overhandigen van de cheque gebeurt aan het AZ Sint-Jan Ziekenhuis, de thuisbasis van de Mugheli. Het in de lucht houden van het toestel kost elk jaar ruim 600 000 euro, en dat zonder subsidie van de federale overheid. De MUG-HELI vliegt per jaar 700 keer uit en redt gemiddeld 40 levens. Dat is mogelijk dankzij financiële steun van de provincie West-Vlaanderen, steden en gemeenten, sponsoring van bedrijven en giften.

Schepen van Burgerzaken Ann Soete: “Het belang van de MUG-helikopter is gigantisch, maar ze blijft ondergesubsidieerd en overleeft op dergelijke giften. Als stadsbestuur zijn we dan ook bijzonder verheugd dat we via ons crematorium opnieuw mee kunnen bijdragen tot het helpen in stand houden.”

Vele crematoria schenken aan goede doelen

Zo kan elk crematorium in ons land geld schenken aan een goed doel, door de edelmetalen die na een crematie over blijven en gerecycleerd worden.

Bron: Eigen redactie en focus-wtv.be

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in:Crematoria