CrematoriaNieuws

Crematorium Brugge schenkt opbrengst uit edelmetalen aan MUG-heli

©Licentie Adobe Stock

Voor het vierde jaar op rij schenkt het Crematorium van Brugge de opbrengst uit edelmetalen aan de Stichting MUG-heli. In totaal gaat het dit jaar om 12.000 euro.

Na een crematie blijven, naast de as van de overledene, regelmatig ook edelmetalen over in de crematieresten. Het gaat om hoogwaardige chirurgische metalen als titanium en staal die gebruikt worden voor protheses van bijvoorbeeld heupen en knieën. Die zijn bestand tegen de hoge temperaturen van het crematieproces, en verdwijnen dus niet volledig.

De metalen worden na de crematie uit de stoffelijke resten gehaald en opgehaald door een gespecialiseerd bedrijf in dergelijke recyclage.

Het gespecialiseerd bedrijf verwerkt ze tot nieuwe protheses of andere materialen.  Dela en de stad Brugge, die een publiek-private samenwerking hebben bij het crematorium van Brugge, beslissen samen elk jaar opnieuw aan welk goed doel uit de regio de opbrengsten geschonken zullen worden.

Voor het vierde jaar op rij viel de keuze op de Stichting MUG-heli die veelal in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen wordt ingezet. De helikopter met uitvalsbasis het AZ Sint-Jan in Brugge, is sinds 1998 de enige helikopter die erkend is binnen het 100-systeem. Jaarlijks redt de helikopter zo’n 40 mensenlevens.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria