Nieuws

Crematorium Hofheide op zoek naar openingsgedicht.

hofheidecrematoriumschetsHet nieuwe crematorium Hofheide is op zoek naar een openingsgedicht.  Eind september zal in Nieuwrode (Holsbeek) het nieuwe crematorium Hofheide officieel in gebruik worden genomen. Hofheide is het resultaat van een intergemeentelijke samenwerking tussen 28 steden en gemeenten uit de regio en de Provincie Vlaams-Brabant. Eén van de participerende gemeenten is Haacht. Voor de opening is men nog op zoek naar een passend gedicht dat mee de ziel van het nieuwe crematorium zal vormen.

Iedereen kan een eigen gedicht/tekst insturen. De ingestuurde teksten kunnen verwerkt worden in ceremonies. Het mooiste gedicht krijgt een VIP-statuut.  Zo zal dit gedicht gebruik worden in brochures en publicaties van het crematorium en zal het ook op de website worden geplaatst. Daarnaast wordt het ‘winnende’ gedicht ook onsterfelijk want het krijgt een ereplaats op een plaat in het gebouw.  Natuurlijk wordt ook de schrijver van het mooiste gedicht beloond.

De winnaar kan of mag zelf het eigen gedicht komen voordragen op de opening van het crematorium en krijgt bij de opening een echte VIP behandeling.  Gedichten of teksten mogen niet direct verwijzen naar de dood maar de dood mag uiteraard wel aanwezig zijn.  Toch geeft het crematorium de voorkeur aan een gedicht dat gaat over het gebouw en de omgeving.  Gedichten kunnen ingediend worden voor tegen uiterlijk zondag 25 augustus. Dit kan per mail (info@hofheide.be) of naar volgend adres: IGS Hofheide, Jennekensstraat 5, 3221 Nieuwrode.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws