CrematoriaNieuws

Crematorium Holsbeek schenkt geld voor team van Marc Van Ranst

Crematorium Holsbeek schenkt geld voor team van Marc Van Ranst

Crematorium Hofheide in Holsbeek deed onlangs een gulle schenking aan het Rega Instituut van de KU Leuven. Marc van Ranst mocht de financiële gift van 28.000 euro in ontvangst nemen voor het onderzoek naar COVID-19.

Tijdens de voorbije periode is het personeel van het crematorium in moeilijke omstandigheden blijven werken, zoals vele andere crematoria, om rouwende families de kans te geven om op een waardige manier afscheid te nemen. “Het personeel van het crematorium Hofheide in Holsbeek zal de impact van de coronaperiode nooit vergeten. Het hallucinante beeld van een gang vol met kisten staat voorgoed op hun netvlies gebrand”, vertelt directeur Jacques Roggen in het Laatste Nieuws.

Schenking

Elke gemeente die deel uitmaakt van de intercommunale rond het crematorium Hofheide, mag jaarlijks een goed doel op hun grondgebied aanduiden, waarvoor ze 1.000 euro krijgen. “Dit jaar hebben we besloten het geld niet op te splitsen en het volledige bedrag aan het Rega Instituut van de KU Leuven te schenken”, zegt Ann Schevenels, voorzitter van het crematorium Hofheide in Holsbeek.

Van waar komt het geld?

“Het bedrag komt van edele metalen. Dit zijn voorwerpen zoals protheses en pacemakers die tijdens de crematie niet verbranden. Een Nederlandse firma komt die metalen ophalen en daar krijgen wij een bedrag voor. Het geld dat we op die manier binnenkrijgen, schenken we normaal aan verschillende goede doelen. Dit jaar gaat het integraal naar het team van Marc van Ranst. Het onderzoek naar COVID-19 vergt veel middelen en Marc Van Ranst was heel tevreden met de financiële gift. We zijn blij dat wij op deze manier ons steentje kunnen bijdragen.”

De crematies brengen veel metalen met zich mee, zoals protheses en pacemakers.  Per metaal wordt er gesorteerd en komt er een speciaal bedrijf de metalen ophalen om ze te recycleren.  De recyclage brengt een som geld met zich mee, zo krijgt elk crematorium een som terug van het recyclagebedrijf.  Elk crematorium kiest elk jaar een goed doel of goede doelen uit om het geld aan te schenken.

Bron: hln.be en eigen redactie

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria