CrematoriaNieuws

Crematorium Oostende bij de genomineerden voor de Mies van der Rohe Award 2022

De Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe hebben de 85 bijkomende projecten bekendgemaakt die genomineerd zijn voor de prestigieuze EU Mies Award 2022.

De European Union Prize for Contemporary Architecture of Mies van der Rohe Award is een prijs die één keer in de twee jaar wordt uitgereikt door de Europese Unie en de Fundació Mies van der Rohe voor beste kwalitatieve architectonische bijdrage in Europa.

Bij de genomineerden zijn ook vijf Belgische projecten bij, waardoor het totale aantal Belgische kanshebbers nu op 26 komt te staan. In het aantal genomineerden moet België alleen Frankrijk, Duitsland en Spanje voor laten gaan.

In februari van dit jaar werd al een eerste lijst met genomineerden bekendgemaakt, met projecten opgeleverd tussen oktober 2018 en oktober 2020. Nu is de longlist verder uitgebreid met projecten opgeleverd tussen november 2020 en april 2021.

In totaal maken nu 532 architectuurprojecten kans op de felbegeerde EU Mies Award 2022. De internationale jury zal veertig toonaangevende projecten selecteren, van waaruit vijf finalisten worden gekozen, om uiteindelijk een winnaar aan te duiden.

Ook het crematorium van Oostende is mee opgenomen in de lijst van genomineerden.

Crematorium, Oostende, foto’s: OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria