CrematoriaNieuws

Crematorium Oostende: bouw is gestart

util.be

Crematorium Oostende: bouw is gestart

In Oostende is in de deelgemeente Zandvoorde, de bouw van het nieuwe crematorium gestart. De symbolische spadesteek werd gisteren in de grond gestoken. Na drie jaar is het eindelijk zo ver, een crematorium voor Oostende en omliggende gemeenten.

Uitwijken naar Kortrijk of Brugge zal voorbij zijn

Eerder moesten rouwenden nog uitwijken naar het crematorium van Kortrijk of Brugge. Met dit nieuwe crematorium hoeft men niet meer zover te rijden. Voor de bouw van het crematorium maakte de Vlaamse overheid eerder al 1,2 euro miljoen vrij. De totale kostprijs bedraagt 7,6 miljoen euro.

Crematories voor de regio zullen dus kunnen gebeuren in het crematorium Polderbos Oostende. Het crematorium zal onder andere over twee ovens beschikken, een colombarium en een urneveld. De intercommunale OVCO, de opdrachthoudende vereniging voor crematoriumbeheer voor het arrondissement Oostende bestaat uit de gemeenten Oostende, Oudenburg, Bredene en Middelkerke. Het einde van de werken is voorzien voor 2019.

Een man kon toch geen 3.000 crematies per jaar tegenhouden

Er was protest van één man, maar ondanks het protest van deze ene man, komen er toch 3.000 crematies per jaar op deze nieuwe locatie.

“Er is in de streek een grote maatschappelijke vraag naar een dichtbijgelegen en goed bereikbaar crematorium met aanvaardbare wachttijden”, zegt schepen Jean Vandecasteele aan Focus WTV  “De bouw van het crematorium ‘Polderbos’ zal dus zeker een meerwaarde betekenen voor de kusstreek en voor de families die extra emotionele belasting van verre verplaatsingen en wachttijden kunnen wegnemen”, vervolgt hij.

Bijna nergens kiezen meer mensen voor crematie dan in Oostende en omstreken. Het Vlaams gemiddelde is 65 procent. In Oostende kiest 80 procent voor die manier van afscheid nemen.  Enkel Antwerpen heeft nog een veel hoger gemiddelde.

Bekijk de reportage van de West-Vlaamse tv-zender 

Bron: Focus/WTV – Nieuwsblad – Eigen redactie

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria