Het crematorium van Oostende dat gebouwd zal worden op de site van de voormalige steenbakkerij De Keignaert aan de Grintweg door IGS Opdrachthoudende Vereniging voor Crematoriumbeheer in het arrondissement Oostende, kortweg O.V.C.O.

De opening van dit crematorium is voorzien in 2018.  Bouwwerken zullen volgens de architect van het crematorium kunnen starten in de zomer van 2017.

De plannen om het crematorium te bouwen in Oostende is onder de koepel van een intercommunale samenwerking waar buurgemeenten Middelkerke, Bredene en Oudenburg in participeren

Alle vergunningen zijn binnen en de bouw op de site van de vroegere Steenbakkerij kan nog dit jaar starten. Ook de Grintweg langs het crematorium wordt heraangelegd, met een veilige fietsverbinding.

Er zullen 2.000 crematies per jaar kunnen plaatsvinden. “Er zijn twee ovens, met plaats voor een derde als de capaciteit niet voldoende blijkt. We kunnen zo de capaciteit nog met 30 procent verhogen, zonder dat er grote verbouwingen nodig zijn.

” Er zijn ook twee aula’s met een capaciteit van 200 en 400 mensen. “Die kunnen nog samengevoegd worden tot een grote zaal.” vertelt Jean Vandecasteele, voorzitter van intercommunale OVCO in Het Laatste Nieuws.

Het crematorium komt in de Grintweg op de site van de vroegere Steenbakkerij. De straat is in slechte staat. “Er liggen al plannen klaar om de weg volledig aan te pakken met een dubbel fietspad aan de kant van het crematorium”, gaat Vandecasteele verder.

“Het fietspad zal een aansluiting hebben op de Groene 62 en doorlopen naar een fietspad in de Karperstraat, zodat iedereen veilig met de fiets vanuit Zandvoorde naar het crematorium kan komen. We proberen om tegen de opening van het crematorium het eerste stuk vanuit de Gistelsesteenweg af te werken. Daarnaast zijn er ook nog besprekingen met De Lijn voor een koppeling met het openbaar vervoer.”

Deel dit!

Plaats een reactie