CrematoriaNieuws

Crematorium Oostende investeert in nieuwe elektrische crematieoven

Crematorium Polderbos - Oostende (B) Espero BV / FDS / maart 2021

Het crematorium Polderbos is de procedure gestart voor de aankoop van een derde crematieoven. Die zal eind dit jaar in gebruik komen en moet zo de almaar stijgende aanvragen van verschillende regio’s opvangen.

Meer en meer Oostendse families, maar ook families van De Panne tot zelf in Tielt, vinden hun weg naar het Crematorium Polderbos. In 2023 voerde Polderbos 2493 crematies uit en verzorgden 285 kwalitatieve ceremonies. Met een aanzienlijke stijgen van 78 crematies tegenover 2022, besloot Polderbos de ovens in het crematorium uit te breiden.

“We hebben in Polderbos vorig jaar 2.493 crematies uitgevoerd en 285 kwalitatieve ceremonies verzorgd. Dat betekende meteen een aanzienlijke stijging in vergelijking met 2022. Wat dit jaar betreft voorzien wij ook verder een aanzienlijke groei van het aantal aanvragen waardoor wij heel dicht tegen onze capaciteitslimieten aanlopen.” vertelt directeur Johan Seynaeve in verschillende media.

Geraamde kostprijs van de nieuwe investering: zo’n 900.000 euro. “Bij de opstart destijds van ons crematorium zijn de ruimtes voor de plaatsing van een derde over voorzien”, merkt de directeur op. “We kiezen resoluut voor een elektrische oven. Die hebben een veel kleinere CO2 uitstoot in vergelijking met de klassieke gasovens. We zijn hierdoor zelfs baanbrekend. Het crematieproces van een dergelijk exemplaar mag dan wat langer duren, maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen. Een derde oven zal bovendien ook de werklast voor de techniekers aanzienlijk verminderen. Zelfs als er ovens in onderhoud zijn, zullen we afdoende capaciteit kunnen waarborgen”, merkt de directeur op.
Daarnaast zal het crematorium ook starten met het gebruik van milieuvriendelijke urnen.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria